Gluren bij de Buren 2020

Buiten waait het steeds harder. Voetbalwedstrijden zijn afgelast door de harde wind. Binnen is het gezellig en warm. Bij mij in de huiskamer treedt Popkoor Globe op. Tijdens Gluren bij de Buren zijn in Hilversum 66 huiskamers voorstellingen: muziek, theater en toneel.

Promotie

Bij de glurenbijdebureninformatieavond van half januari zijn tassen met informatie verstrekt. De poster hangt sindsdien voor het raam. Mijn zoon onderhandelt tien cent per bezoeker en wil daarvoor de kranen rondbrengen. Hij denkt goed na bij wie hij ze in de bus gooit, want hoe meer bezoekers, hoe hoger zijn opbrengst.

Via Twitter, Facebook en Whatsapp gaan de uitnodigingen rond. Hoeveel bezoekers dan het concert in mijn huiskamer bezoeken is pas duidelijk als het optreden begint.

Volle bak

Popkoor Globe treedt twee keer op. Voor het eerste optreden wordt vakkundig ingezongen. De eerste bezoekers komen al binnen. Daarna gaat het snel. Niet met één voor één, maar in groepjes komen de bezoekers binnen. De kannen thee en koffie gaan snel leeg, de koekjesschaal is een zelfde lot beschoren.

De bank is uit de huiskamer. Aan die kant van de kamer is het podium. De piano staat nu aan de andere kant. Alle stoelen en banken maken bijna dertig zitplaatsen. Achterin staat nog aantal bezoekers, vooral de laatkomers. Kinderen zitten vooraan op kussens.

Optreden opgenomen

Het optreden van bijna drie kwartier wordt goed ontvangen. Popkoor Globe en een piano is alles wat nodig is voor een middag muzikaal plezier. Het optreden is vastgelegd op band, digitale band. Hiervoor staan vijf microfoons klaar, waarvan twee aan een boom.

Het tweede optreden heeft eveneens een goede bezoekersopkomst. Dit ondanks de berichten die binnenkomen waarin mensen aangeven niet te komen vanwege de harde wind. Met ruim 50 bezoekers is het een geslaagde Glurenbijdeburendag.

Terugblik in één minuut

Leave a Reply

WordPress PopUp Plugin
Skip to content
%d bloggers like this: