Leuk initiatief: Het Concertgebouw deelt.

Het Concertgebouw gaat livestreams van concerten uitzenden. Hiermee wil het Concertgebouw muziek toegankelijk maken voor een breed publiek.

28 juni

Het slotconcert van het Holland Festival, het Simón Bolivár Symphony Orchestra of Venezuela onder leiding van Gustavo Dudamel, heeft op 28 juni de primeur. Het concert is op die datum live via de website van het Concertgebouw te zien.

Gratis

Het bekijken van de stream is vooralsnog gratis. Of er een verdienmodel inzit is natuurlijk de grote vraag. Dit zal op termijn moeten blijken. En hierbij moet worden afgevraagd wie er bereid is te betalen. Er zijn verschillende verdienmodellen mogelijk, hieronder een aantal mogelijkheden.

  • De stream is gratis en is een grote reclame voor het concertgebouw, waardoor bezoekersaantallen toenemen.
  • De stream is gratis en wordt gesponsord middels banners en merchandise.
  • De livestream is voor bepaalde concerten gratis, bijvoorbeeld voor uitverkochte concerten.
  • Vrienden van het Concertgebouw krijgen onbeperkt toegang tot de archieven.
  • Etc, etc.

Social

De site biedt nu al de mogelijkheid om via iCal een reminder in je agenda te zetten. Nu nog wat like en sharebuttons en ook de jongere doelgroep wordt beter bereikt.

Goed idee

Het valt te prijzen dat deze concerten live worden uitgezonden, het herinnert me aan het inmiddels ter ziele gegaan Fabchannel. Hopelijk is er bij het Concertgebouw goed nagedacht over de financiering van dit fantastische initiatief.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: