Watchup: Handige nieuws-app voor iPad

Watchup is een iPad-app waarmee je het nieuws kan zien dat jij belangrijk vindt. Kies video’s van verschillende nieuwskanalen, en creëer hiermee een playlist. Vervolgens pak je je koffie en druk je op play. En je ziet wat er in de wereld gebeurt. Het wordt zo erg makkelijk om al het nieuws het op je eigen moment te zien. Ideaal voor nieuwsjunkies en iedereen met infobesitas.

Een plaats voor het nieuws

Schakelen tussen verschillende apps is niet meer nodig. Watchup is te verkrijgen in de amerikaanse iTunes-store. En op dit moment zijn er video’s van onder andere CNN, Forbes, WSJ, Mashable, Techcrunch, Al Jazeera en Washington Post.

Het is te hopen dat dit binnenkort wordt uitgebreid met nationale en liefst ook lokale content. Dan kan je pas echt het nieuws personaliseren.

Bediengemak

Watchup is makkelijk te bedienen, je kanalen selecteer je in een lijst, de specifieke video’s staan in verticale scrollbare kolommen en als je je bulletin hebt samengesteld druk je gewoon op play.

Nieuw kanaal met verdienmodel

Watchup is niet alleen interessant voor de nieuwszoekende consument ook de media hebben hiermee een nieuw kanaal en dus een groter bereik. Ongetwijfeld komen er binnenkort pre-roll advertenties in de app, waardoor het ook commercieel interessant kan zijn voor zowel Watchup als de leveranciers van de content.

De demo staat hieronder. En als je de app wil hebben, heb je een amerikaanse iTunes-account nodig.

 

 

Leave a Reply

Skip to content