Opblaasbare helm

Dat is nog eens een uitvinding. Een opblaasbare helm. Voor iedereen die wel op zijn fiets wil rijden, maar niet de helm een kapsel wil laten ruïneren. Alhoewel je je kan afvragen hoeveel fietsers in Nederland een helm dragen.

Opblaasbare helm van HövdingHövding heeft een helm ontworpen die werkt als een airbag. Je draagt een kraag om je nek en op het moment dat er een ongeluk, een valpartij of een aanrijding plaatsvindt, wordt de airbag geactiveerd en opgeblazen in de vorm van een helm om je hoofd. Er zijn veel redenen om geen helm te dragen op de fiets:

  • Een helm is niet mooi
  • Een helm verpest je kapsel
  • Niemand draagt een helm
  • Je kan je pet niet ophouden onder een helm.

In plaats van de fietser te veranderen, besloten de oprichters van Hövding het product te veranderen.

Gadget

Om er een hip gadget van te maken is de kraag in verschillende kleuren te krijgen, zodat die altijd bij je outfit past. Opblazen duurt o.1 seconden, tijdens en na het activeren van de airbag heb je nog gewoon goed zicht

Opblaasbare helm van HövdingBlack Box

En dan is er ook nog een blackbox, de laatste tien seconden voor het activeren van de airbag wordt opgeslagen. Voor dataanalyse vraagt Hövding de gebruikers die bij een fietsongeluk betrokken waren, de data hiervan op te sturen. Ongetwijfeld zal deze data worden gebruikt om de helm te verbeteren.

Beeld

Hieronder een demonstratie met een crash test dummy. Meer demo’s zijn te vinden op de site van Hövding.

Leave a Reply

Best Wordpress Popup Plugin
Skip to content
%d