Pianostemmen met een smartphone

De piano wordt vandaag gestemd. De A4 is het ijkpunt en wordt gemeten op 440.4 Hz, een tikje omlaag naar 440 en de rest kan ook worden gestemd.

Dan ineens heeft het stemapparaat er geen zin meer in. Een lege display is het resultaat en de pianostemmer kan weer naar huis. Of is er toch een oplossing?

Ik ga zoeken op de Android Market, dat tegenwoordig Google Play heet, en vind een pianotuner. Het werkt prima, het volume en frequentie worden weergegeven en de afwijking ten opzichte van de A4-standaard. Mijn telefoon kan dus gebruikt worden om te internetten, e-mailen, video’s te kijken, spelletjes te spelen, te beeldbellen, te tweeten, hyvesen en facebooken, instagrammen, photoshoppen, muziek luisteren, beatboxen, etc. en nu ook als hulp bij het pianostemmen. Oh ja, er kan ook mee gebeld worden.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: