Paypal aanklagen? Wat staat er in de kleine lettertjes?

De kleine lettertjes voor online tools, websites, platforms en betaalservices worden bijna nooit gelezen. Er wordt gewoon zo snel mogelijk geklikt op “I agree” . Toch kan het doorlezen van de User Agreements handig zijn. Slechts acht procent leest wel het hele epistel.

EULA

PayPal wijzigt per 1 november 2012 de End Users License Agreement (EULA) en daar staat iets opmerkelijks in. Je mag nog wel een claim indienen tegen PayPal, maar alleen als individueel persoon. Als groep mag het niet meer. Lees het hieronder.

Amendment to the PayPal User Agreement and Privacy Policy

Slim van PayPal?

Vanuit PayPal gedacht is het met juridische argumenten wellicht te rechtvaardigen, individuen zullen minder snel een rechtszaak starten om hun gelijk te halen dan een groep individuen. De advocatenkantoren met hun webformulieren om een klacht in te dienen zijn er niet bij gebaat.
Ik ben ervan overtuigd dat als het zover komt dat er veel individuen met dezelfde klacht zijn, ze zich toch wel verenigen. Een rechtszaak is dan geen optie, maar een groep ontevreden klanten heeft invloed op de reputatie van het bedrijf.

Lees altijd de kleine lettertjes

Het is dus altijd raadzaam om kleine lettertjes en EULA’s te lezen. En niet alleen bij de EULA’s, ook op andere plekken staan wel eens kleine lettertjes.

Lees de kleine lettertjes, leuk voorbeeld

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: