Greenwheels, in de milieustraat

Greenwheels slimme oplossingenHet was een gewone doordeweekse dag bij de milieustraat. Er stond een gezelschap dat bestond uit diverse afvalbrengers. De hobbyslopers met gehuurde boedelbak, de professionele slopers met hun witte busjes, de gewone man met een volgeladen stationwagen, de leaserijder met glimmende auto en een kilometerstand onder de tienduizend en daar was ook de Greenwheelsrijder in een kleine rode Peugeot.

De milieustraat, of het afvalscheidingsstation is een plateau van anderhalve meter hoog. Het terrein is ongeveer net zo groot als een voetbalveld. Het plateau is daarvan de helft. Om het plateau staan grote, groene, stalen containers. Elke container heeft een eigen vulling. Hout komt zo bij hout, tuinafval bij tuinafval. Met de auto kan er het plateau op worden gereden en zo sta je precies hoog genoeg om de container van bovenaf vol te gooien.

Sorteren

Iedereen zocht een weg naar de grote groene bakken. Erboven hingen grote witte borden met zwarte letters: Hout, Kunststof, Bielzen, Plastic/Kunststof, Tuinafval, Bielzen en Restafval. Hoe dichterbij de auto kon staan, hoe minder er moet worden gelopen. De hobbysloper gooide de doorgespijkerde latten in de houtcontainer en liep vervolgens nog even met wat oude emmers naar de overkant. De slopers met het witte busje brachten hout, tuinafval en vuilniszakken vol troep. De leaseauto herbergde een coniferenhaag, althans dat wat er vanaf was gehaald.

Laadruimte van de Greenwheels-auto

En dan was er dat kleine rode autootje. Eentje van Greenwheels. Het logo van de NS prijkte er ook op. Dat kleine rode autootje bleek een vrachtwagen. Wat een ruimte. Ik zag dat er een ouderwetse lampenkap inlag. In een van de buitenhuizen van de zonnekoning had die niet misstaan. De bank was neergeklapt en er lagen twee of drie bielzen in. Daar bovenop stonden verhuisdozen. Wat er in zat was niet te zien. Vuilniszakken met tuinafval stonden op de bijrijdersstoel. Achterin lagen tussen de bielzen en het dak geklemd een aantal miniatuurbergen met witgesneeuwde toppen. Dit was onmiskenbaar een onderdeel van een modeltreinbaan. Kort geleden zoeften er langs deze bergen de Märklin-trein en stond er iemand met een conducteurspet de sporen te bedienen.

“Wij staan voor slimme oplossingen”

Die Greenwheels-auto is inderdaad fantastisch. Er zat ogenschijnlijk meer in dan in de boedelbak en het witte busje bij elkaar. Ik kon nog net onderstaande foto maken, de Greenwheels-auto stond in het midden van het plateau. Vanuit deze centrale plek werd alles milieubewust gescheiden. Greenwheels roept op de eigen site “Wij staan voor slimme oplossingen” En inderdaad, zoveel afval in een autootje om een extra rit te besparen mag met recht een slimme oplossing worden genoemd.

Met de Greenwheels naar de stort

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: