[Infographic] Social Media in 2012

Social Media is snel, een kalenderjaar is een eeuwigheid. Facebook deed van alles, iedereen kreeg een nieuwe timeline, twee kolommen die onoverzichtelijk statusupdates weergeven. Binnenkort gaat het weer terug naar een kolom. Facebooks bubbel barstte op de beurs. Er gebeurde nog veel meer. Onderaan deze blog staat een infographic. Eerst nog een aantal opmerkelijke feiten en kijk even terug naar de eerste tweet van de paus.

Pieken en dalen

Instagram had in augustus 2012 meer dagelijkse gebruikers dan Twitter, de meest geretweete tweet was de overwinningstweet van Barack Obama, Psy haalde een miljard bezichtigingen op YouTube. In de Infographic is de teller blijven steken op 991 miljoen. In April kocht Facebook Instagram en trok Google de stekker uit Picnik.

De paus op Twitter

In December 2012 werd de paus een twitteraar op het account @pontifex. Zijn eerste tweet van dit account was alvast ingetikt. Hij hoefde enkel de tweet-button aan te tikken op een tablet. En natuurlijk ging alles draadloos. Ik ben benieuwd hoe ze de wifi-hotspot in de kerk hebben genoemd.

De eerste tweet van de paus in beeld

Kijk hieronder naar de makingof de eerste tweet van de paus via zijn eigen account, en vervolgens naar de Infographic over social media in 2012.

Overigens, tweette de paus al eerder, namelijk in juni 2011. In die maand werd de twitteraccount van het Vaticaan geopend. Ook toen drukte hij op het knopje.

Infographic over social media in 2012

 

 Social Media in 2012 Infographic

Bron van de infographic

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: