Jaaroverzicht 2012

Een jaaroverzicht, moet ik dat nu wel of niet samenstellen? Ik kan allerlei flauwe grappen maken, linken naar andere jaaroverzichten of juist gaan tellen. Tellen hoeveel blogs ik heb getikt, hoeveel uitgaande links, hoeveel reacties, hoeveel bezoekers of wat de positie per blog is in Google. Ik kan het ook niet doen en gewoon een aantal feiten bloggen. Zoals opendeurtjes over het jaar 2012, wat niet wordt opgenomen in een jaaroverzicht, blunders in de tech-industrie en welke bedrijven konden cashen in 2012.

Tijd

  Het jaar 2012 begon op 1 januari.
  De tweede maand van 2012 was februari, de zevende juli en oktober was de tiende maand.
  Kerst was in 2012 op 25 en 26 december.
  De mayakalender eindigde en begon gewoon aan een nieuwe cyclus.

Niet in een jaaroverzicht

Om niet in jaaroverzichten te worden opgenomen is het aan te raden pas na half december iets merkwaardigs te doen: zoals generaal Schwarzkopf die pas na de kerst het tijdelijke voor het eeuwige verwisselde of China die een hogesnelheidslijn van Peking naar Kanton in gebruik nam, 2298 kilometer in 8 uur.

Niet zo fraai, blunders in de tech-industrie

Tweet Oprah Winfrey over Microsoft Surface via Apple iPad

  Facebook had een opmerkelijke IPO (initial public offering), de netwerksite die inmiddels meer dan een miljard gebruikers/geregistreerden heeft ging naar de beurs. De prijs van een aandeel zakte snel naar een realistische koers.
  De rechtszaken tussen Apple en Samsung over onzinnige, vooruitgangverstorende patenten.
  Oprah Winfrey die de Surface van Microsoft promoot via haar Apple iPad.

Cashen

  Zuckerberg en nog een paar Facebookmedewerkers verkochten hun aandelen en werden miljonair.
  Drawsomething verkocht de app midden in een hype voor 180 miljoen dollar aan Zynga
  Instagram werd voor een miljard dollar verkocht aan Facebook.

Zo, dat was me toch weer een mooi jaaroverzicht. Er is natuurlijk nog veel meer gebeurd, google zelf maar. Anderen zijn veel beter in het samenstellen van jaaroverzichten.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: