Sneeuwballengevecht op het schoolplein

Vanmorgen werden ze (3 en 5) wakker en keken ze naar buiten. Het was wit, maar niet wit genoeg. Er lag een klein beetje sneeuw.

“Waar is de sneeuw?” vroegen ze. “Kunnen we wel met de slee naar school?”

Dat kon niet. Er lag nog te weinig sneeuw. Gisteravond is de slee uit de zomerstalling gehaald en klaargezet in de woonkamer. Met de bakfiets heb ik ze naar school gebracht. Rond 8.00 uur begon het serieus te sneeuwen. Fietsen ging nog wel, het ontwijken van de te gevaarlijk langzaam rijdende medeweggebruikers was nog het meest risicovol.

De drempels in de Hilversumse woonwijken waren glad. De wegen en stoepen kleurden langzaam steeds witter en op het schoolplein lag al een witte deken. Genoeg om een sneeuwballengevecht te houden. Ik maakte er onderstaande foto van.

sneeuwballengevecht op het schoolplein

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: