Creatief met de leeftijdscheck

Elke veertienjarige die op een site komt waar hij zijn geboortedatum moet invullen om toegang te krijgen weet dat hij even moet rekenen. Achttien jaar terugrekenen en de tiener heeft toegang. Er zijn meer manieren om te controleren of iemand oud genoeg is.

Wat staat er op het plaatje?

Voor het spelen van het spel Crysis moet je minimaal achttien jaar zijn. Het invullen van een geboortedatum is een mogelijkheid. Crysis (of een grappige photoshopper) heeft er iets anders op gevonden. Er wordt een plaatje van een videoband vertoond en er moet worden ingetoetst wat het is.

VHS, videoband, walkman

Met een beetje googlen komt iedereen daar vast wel uit. Welke kinderen weten nog wat een videoband is, of VHS? En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden: Walkman, Commodore 64 of Atari. Net als het invullen van een geboortedatum is dit systeem niet waterdicht. Het is in ieder geval wel leuker dan een geboortedatum intikken.

Fantastische leeftijdscontrole van Crysis

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: