Het regent, dus ze leert fietsen

Net als haar broer wil ze kunnen fietsen. En wat is een betere dag om zonder zijwielen te leren fietsen dan een regenachtige dag als vandaag. Precies, capuchon op en fietsen.

Een beetje hulp

Met zijwielen fietsen kon ze al lang, op de loopfiets een heuvel afrijden was geen probleem. De volgende stap was zelf trappen en ook nog sturen. Het fietspad in de straat is breed en van twee kanten komen fietsers, daarnaast ligt de eenrichtingsweg voor gemotoriseerd verkeer. Rechtdoor fietsen gaat goed als ze wordt vastgehouden. Ze wordt afgeleid door het verkeer en stopt dan even met trappen.

Helemaal zelf

Het parcours was bepaald, aan de ene kant tot aan het verkeersbord, de andere kant tot aan de op het fietspad geparkeerde auto. Andere fietsers lachten naar haar. Ze reden wat zachter of haalden haar in als het kon. Een paar keer werd gezegd dat ze het uitstekend deed. Ik denk dat het Nederlands is om trots te zijn dat weer een Nederlander het stalen ros onder controle weet te krijgen.
Een duwtje in de rug en daar ging ze, als een wielrenner in een recht spoor van het verkeersbord naar de groene auto. Remmen doet ze door te stoppen met trappen en de fiets uit te laten rijden. Ze weet precies haar fiets uit te laten rijden tot bij de deur van ons huis.

Nog een keer

Heel even wil ze naar binnen. Binnen bedenkt ze dat ze toch weer wil fietsen. De jas gaat weer aan, de capuchon op, want de regen valt met bakken naar beneden. Ze fietst weg, ze rijdt aan de goede kant van de streepjes en stopt bij het afgesproken punt. Ze komt terug en vertelt vol trots “Ik kan fietsen. Fietsen is leuk.”

Leren fietsen in de regen

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: