Een mooie dag op de Zuiderheide

De temperatuur was lenteachtig, de zon scheen volop. Het was droog en het waaide nauwelijks. Dit is het ideale weer om op de hei te gaan wandelen, fietsen, spelen, genieten, slenteren, mountainbiken en te flaneren. De Zuiderheide bij Hilversum was drukbevolkt.

Heideslaper

Met mijn dochter liep ik naar de hei. Zij zat in de wandelwagen xl en haar stoel helde licht achterover. Vaak doet ze een dutje tijdens de heiwandeling. Mijn sjaal knoopte ik om het frame als geïmproviseerd kussen. Heel even dutte ze weg. De vele heidegangers waren echter leuker om naar te kijken dan het doen van een heideslaapje.

Iedereen was op de hei

De vader met zijn dochter in een wandelwagen; de eenzame mountainbiker; de jonge gezinnetjes met de fonkelnieuwe bugaboos; de gezinnen met opa en oma, waarbij oma de kinderwagen duwde, zodat iedereen kon zien dat zij de oma is; de moeders van de boomklimmers met hun kroost die boven in de bomen het heidetafereel bekeken; de overjarige, grijze vijftigplussers op hun mountainbikes die in kuddes van minimaal vier het alleenrecht op het pad eisen door hard iedereen aan de kant te schreeuwen; de echtparen met dezelfde jassen die in een stevige tred lange wandelingen maken; de echtparen met dezelfde wandelschoenen die stevig doorlopen, maar nauwelijks vooruitkomen; het stel dat uitrust midden op de hei; de bevriende gezinnen met veel kinderen en evenzoveel gevonden stokken; de vader die zijn fietsende dochter met een hand op haar rug voortduwt; de scootmobielen die te hard rijden en stofwolken creëren; kinderen op hun felgekleurde kinderfietsen met zijwieltjes; ruiters die in een sukkeldraf hun paarden over de stofpaden sturen; dames die samen over de ruiterpaden lopen; eenzame fietsers die voorovergebogen tegen de niet noemenswaardige wind fietsen; oudere stellen die te hard lijken te fietsen voor hun fysieke gesteldheid, maar met trapondersteuning hun eigen Parijs-Roubaix rijden; koppels die hardlopen, hij in een flodderige trainingsbroek, zij in een strakke hardloopbroek; en op de heuvel stonden telkens anderen te kijken naar de stroom heidegenieters.

Foto’s van deze zonnige dag op de hei

Fietsers op de Zuiderheide

Meer fietsers op de Zuiderheide

Jonge wandelaars op de Zuiderheide

Oude wandelaars op de Zuiderheide

Gezin wandelt op de Zuiderheide

Heidegangers op de heuvelrug op de Zuiderheide

Een stel rust uit bij de boom midden op de Zuiderheide

 

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: