Simpel een pagina uit een PDF knippen

Niet op elke computer en laptop heb ik Acrobat staan. Een gevolg hiervan is dat ik PDF’s alleen kan lezen en niet kan bewerken. Soms is er een simpele manier om toch een handelingen uit te voeren zonder Acrobat te hoeven aanschaffen. Zo wilde ik deze week een pagina uit een PDF van twintig pagina’s knippen. Er is een simpele manier om deze pagina uit de PDF te halen.

In negen stappen de gewenste pagina uit de PDF opslaan

FreePDF1) Het eerst wat je dan moet doen is een printer installeren. Niet zomaar een printer, maar een virtuele printer. Dat is een printer die niet op papier print, maar het bestand in een bepaald formaat giet en opslaat. Een mogelijkheid is het gratis FreePDF.
2) Open de PDF waar je de pagina uit wilt knippen.
3) Ga naar de betreffende pagina toe.
4) Klik op printen. Het printscherm opent dan.
5) Kies “huidige pagina” of “current page”
6) En nu komt de truc: kies bij printers voor de net geïnstalleerde virtuele printer
7) Klik op “print” of “afdrukken.” De betreffende pagina wordt opgeslagen (bij mij als .ps-bestand)
8) Ga naar het opgeslagen bestand, dubbelklik erop
9) En klik dan op “make pdf” in het nieuw geopende scherm

Locatie van het net opgeslagen bestand

Bij de ene virtuele printer opent de net opgeslagen pagina meteen, bij de andere moet er gezocht worden naar waar het bestand is opgeslagen. Dit kan je net hebben ingesteld bij het installeren, het kan ook zijn dat de bestanden op een tijdelijke locatie worden opgeslagen. Zoek dan eens bij gebruikers/[gebruikersnaam]/appdata/local/[naam van de virtuele printer]

De gebruikersnaam die hierboven tussen de vierkante haakjes staat, is uiteraard de gebruikersnaam waar je op dat moment mee bent ingelogd. De naam van de virtuele printer is de printer die je in stap 1) hebt geïnstalleerd.

 

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: