Zweefmolen op zestig meter hoogte

De zweefmolen op de kermis in Hilversum draait rondjes op 60 meter hoogte. Geweldig. Het uitzicht is bijzonder en mijn zoon van vijf was lang genoeg om er ook in te kunnen. Minimaal een meter. Hij staat bij het bord en komt ruim boven de meterstreep uit.

Het uitzicht

Langzaam klimt de molen omhoog, het uitzicht wordt steeds mooier. Hard draaien we rond. We zitten vastgeklemd met een ijzeren beugel op onze benen. Recht naar beneden zien we de rest van de kermis. De mensen klein als mieren, de attracties worden miniaturen. We proberen ons huis te zien, dat lukt niet. Er staan bomen en andere huizen voor.

Van bovenaf

Er vertrekt een trein, we wanen ons in Madurodam. De skyline snelt aan ons voorbij, de televisietoren, het Raadhuis, de kerken, het station en de windmolens in de polder. Ik maak een paar foto’s en film met de flipcam. Mijn zoon wijst aan wat hij ziet en geniet. Ik doe met hem mee. Het is fantastisch om Hilversum zo van bovenaf te zien en er overheen te zweven.

Zweefmolen, kermis in Hilversum, 60 meter

De zweefmolen op de kermis in Hilversum, zestig meter hoog, gezien vanaf de grond

Rondjes draaien in de zweefmolen op zestig meter hoogte

Leave a Reply

Skip to content