De slagboom

De slagboom weert ongevraagde gasten van een parkeerplaats, houdt mensen tegen bij spoorwegovergangen en accepteert willekeurig betaalde parkeertkaartjes in de garage. De slagboom blokkeert een doorgang. Om te voorkomen dat iemand oversteekt als er een trein aankomt is het een handige uitvinding. Veel slagbomen zijn rood met wit, zo zijn ze herkenbaar en vallen ze op, waardoor er ook daadwerkelijk wordt gestopt voor de slagboom.

Om parkeerders die niet op een parkeerplaats van een bedrijf mogen parkeren te weren worden ook wel eens slagbomen ingezet. Niet alle parkeerplaatsbeheerders hebben het nut van de slagboom begrepen. De toerit staat hier wagenwijd open, terwijl de uitrit gesloten is. Echter de slagboom van de uitrit gaat automatisch open als er een auto voor staat. De gecombineerde stand van de slagbomen nodigt iedereen uit hier te gaan parkeren.

Het nut van deze slagbomen ontgaat me.

de open slagboom

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: