Rijden met een oldtimer – Oldtimerevenement Voorthuizen 2013

vw buggy 1975Donderdag 29 augustus 2013 werd in Voorthuizen het Oldtimerevenement georganiseerd. Vrachtwagens, trekkers, auto’s en tweewielers verzamelden midden in het dorp om vervolgens een toertocht te rijden. Dit jaar mocht ik meerijden in een VW Buggy uit 1975.

Toertocht

De dynamo deed het niet en we hoopten met een volle accu de hele rit te kunnen uitrijden. De accu had de hele dag aan de lader gehangen. Een van de cilinders besloot ook niet meer mee te doen. Met drie cilinders en een langzaam leeglopende accu startten we in Voorthuizen en reden we door een haag van mensen en gingen onderweg naar Putten, Garderen en Stroe zo weer terug naar Voorthuizen.

Rijden

Er is een achterbank zonder gordels en met weinig ruimte voor mensen met mijn lengte. Ik vouwde mezelf in de auto en met de bewegingsruimte die ik had heb ik een deel van de toertocht kunnen filmen. Iedereen had een routebeschrijving, en alleen de voorste las die. Dit resulteerde in verkeerd rijden, met zijn allen keren en weer doorrijden. Dit gaf een mooie gelegenheid om meerdere deelnemers aan dit oldtimerevenement te filmen.

De tocht op beeld

 

Terugweg

Na de toertocht was het tijd om met de buggy weer terug te rijden. En juist op dat moment was de accu leeg. Gelukkig is er op een evenement als dit altijd iemand bereid een helpende hand toe te steken. Binnen een paar minuten waren we weer op weg.

Leave a Reply

WordPress PopUp Plugin
Skip to content
%d bloggers like this: