Uw persoonlijke data zijn geld waard – Tegenlicht

Tegenlicht - Uw persoonlijke data zijn goud waardDe uitzending van Tegenlicht van 28 oktober 2013 geeft inzicht in welke data over ons wordt verzameld en opgeslagen. Advertenties worden gebaseerd op deze data en het gaat nog een stap verder: toekomstig gedrag wordt hiermee voorspeld.

Al deze informatie bij elkaar wordt Big Data genoemd. Van locatie tot e-mail, van foto’s tot statusupdates op Twitter en Facebook. Deze data is te gebruiken voor allerlei toepassingen. Van persoonlijke gerichte aanbiedingen tot aan het bouwen van wijken en steden.

Kijk de uitzending hieronder en word bewust van wat er allemaal over je bekend is en hoe dit kan worden gebruikt.

Tegenlicht – Uw persoonlijke data zijn geld waard

Leave a Reply

Best Wordpress Popup Plugin
Skip to content
%d