De Eiffeltoren als billboard voor Citroën

De Eiffeltoren is de bekendste toren van Parijs. Van verre is dit meesterwerk van Gustav Eiffel te zien. Het symbool van de Franse hoofdstad werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1889. Na twintig jaar zou die worden afgebroken.

De Eiffeltoren zelf is een ideale reclamedrager. Groot en overal zichtbaar. Citroën adverteerde op de toren van 1925 tot en met 1934. Met 250.000 gloeilampen en 600 kilometer elektriciteitsdraad werden de letters van het merk geschreven op de toren. De N eindigde op ongeveer 115 meter hoogte net boven het tweede platform. In 1934 ging Citroën failliet, onder andere door de hoge energiekosten om de Eiffeltorenreclame te verlichten.

Eiffeltoren Citroën Eiffeltoren Citroën

 

Leave a Reply

Best Wordpress Popup Plugin
Skip to content
%d