Platenspeler in de auto

Alleen al het opperen van het idee was reden genoeg om te worden uitgemaakt voor hipster. Ik ga maar eens een muts haken, handgeplukte Ethiopische koffiebonen malen en mijn baard laten staan. Om welk idee het ging? Het leek me wel grappig om een platenspeler in een auto in te bouwen.

Vinyl in de auto. Plaatjes draaien onder het rijden, hoe gaaf is dat? Hoe dat werkt, of de naald in de groef blijft, en hoe praktisch het is,  weet ik nog niet.

Wel kwam ik erachter dat dit idee niet uniek is. In 1959 werd de Auto Minion gedemonstreerd. Een volautomatische platenspeler die in de auto kon worden ingebouwd. Het enige wat er moest worden gedaan is een vijfenveertigtoerenplaat in de speler stoppen. De reacties waren lovend, je eigen muziek meenemen was nu mogelijk. In 1960 bouwde Chrysler de Highway HiFi Phonograph in. Zie hieronder een aantal reclamebeelden voor deze autoplatenspelers.

platenspeler in auto

platenspeler in auto platenspeler in auto platenspeler in auto platenspeler in auto platenspeler in auto

 

 

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: