WhatsApp en de blauwe vinkjes

blauwe vinkjes whatsappWhatsApp introduceert blauwe vinkjes. Deze komen naast de bestaande vinkjes. En het betekent dat het bericht is gelezen. Er waren al vinkjes.

  • Een grijs vinkjes betekent dat het bericht is verstuurd. (Check)
  • Een tweede vinkje betekent dat het bericht is afgeleverd. (Check)
  • En nu komen daar twee blauwe vinkjes bij. (Dubbel check)

2014_11_06_17_27_36_WhatsApp_FAQ_What_are_those_check_marks_next_to_my_messages_WhatsApp kan zien of je een bericht hebt gelezen en rapporteert dit terug aan de zender van het bericht. Dit heeft Whatsapp in de FAQ toegelicht. Waarschijnlijk is het de melding dat de bericht in theorie gelezen zouden kunnen zijn. Bij het afspelen van geluidsboodschappen is het natuurlijk wel te doen. Als die zijn afgespeeld kan dit worden teruggekoppeld naar de zender.

2014_11_06_17_21_31_WhatsApp_Inc._op_Twitter_FYI_double_checkmark_does_not_mean_that_message_was_

De mythe dat de twee grijze vinkjes betekende dat het bericht was gelezen werd al eens ontkracht door WhatsApp op Twitter. Handig want er waren hele volksstammen die vonden dat het als een leesbevestiging kon worden geïnterpreteerd. Nu zijn er dan de blauwe vinkjes.

Dat er voor blauw is gekozen is logisch, dat is de kleur van het moederbedrijf Facebook (alhoewel deze blauw net iets helderder is). Of het ook uitgezet kan worden is niet bekend. Heel omslachtig kan je natuurlijk je internetverbinding eruit gooien en pas als je wil dat het bericht als gelezen gemarkeerd mag worden weer verbinden met het internet.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: