Mannen, muren, Berlijn

Tegen het immense reclamebord van Vattenfall aan de muur van een gebouw op de hoek van de Stresemannstraße en de Niederkirchnerstraße in Berlijn stond een man op een ladder. “Für Berlins Energie geben wir alles,” luidt de tekst op het bord. Deze reclameman was niet de enige die op een ladder stond.

Achter het Reichstaggebäude was een groene man op een ladder aan de gevel bevestigd. En in de Dorotheenstraße tegen het Haus Ungarn, waar het Collegium Hungaricum is gevestigd, stond een grote gouden reus. De gigant had zijn hoofd door de muur om te kijken wat er binnen te zien was. Zijn linkerhand hield hij om de hoek van het Haus Ungarn en om er beter bij te kunnen stond hij een stuk je hoger. Met zijn linkervoet stond hij op een steen, voor het evenwicht had hij de hak van zijn rechtervoet iets opgetild.

Berlijn man trap muur Vattenfall

Berlijn man ladder muur groen  Berlijn lange man hoofd door muur Collegium Hongaricum

Leave a Reply

Skip to content