Tof: drumcomputer bedienen met tekst

typedrummer logoAf en toe verschijnt er ergens op het web een fantastische website. Typedrummer.com is zo’n website. Tik een aantal woorden of letters in en volautomatisch hoor je een beat. Elke letter is gekoppeld aan een geluid en ineens is een blogger een volleerd beatmaker.

De beat wordt continu in een loop afgespeeld en stopt alleen als de tekst weer wordt verwijderd. De zesentwintig letters van het alfabet zijn gekoppeld aan een geluid. Kleine letters of hoofdletters maken geen verschil.

Om het nog ingewikkelder te maken kunnen er twee schermen of tabbladen worden geopend en is het mogelijk om meerdere sporen tegelijk af te spelen. Op het moment dat het eind van de letterreeks is bereikt, begint Typedrummer gewoon van voren af aan. En wanneer je iets aanpast, wordt dit vloeiend aangepast bij de start van de volgende loop.

Dat wat je typt, wordt muziek. Probeer het zelf.

Leave a Reply

WordPress PopUp Plugin
Skip to content
%d bloggers like this: