Gestolen boeken terugbrengen

Op de middelbare school mocht ik maximaal vier boeken lenen. Precies genoeg om voor de leeslijsten voor de vier talen te kunnen lezen. Een boek mocht drie weken geleend worden en met een stempel op de boekkaart werd het geregistreerd. Deze kaart werd nauwkeurig in de kaartenbak achter je naam opgeslagen. 

Mijn overvolle boekentas noopte tot het niet altijd meenemen van het boek vanaf huis. Als er dan toch een tussenuur was en er gelezen moest worden dan was het te proberen om in de schoolbibliotheek datzelfde boek te vinden en te lezen.

Als alle tafels bezet waren dan was de enige mogelijkheid het boek clandestien lenen. Niet langs de bibliothecaresse voor een stempel. Wel langs deze kleine brildragende vrouw met opgestoken grijs haar met een extra boek in de overvolle tas. Ze had het niet door, of misschien ook wel.

Een uur later dezelfde procedure, maar dan omgekeerd. Het boek terugzetten op de juiste plek en een stuk opgeluchter weer de bieb verlaten. Vanaf de balie werd er over de rand van de bril gadegeslagen of het boek echt op de goede plek werd gezet.

De club van creatieven in Spanje c de c gaf korting voor het teruggeven van gestolen boeken. Bekende creatieven bekenden boeken te hebben gestolen en zijn afgebeeld op onderstaande posters waarin ze met een panty over hun hoofd zijn afgebeeld.

Citaten in het Engels over de gestolen boeken

I had to take this book at home. At Delvico we had to make space in the shelves for the awards.

Toni Segarra

I decided to nick a light book from Casadevall Pedreño to avoid heavy affect on my conscience.

Juan Mariano Mancebo

I regret what I did, I stole a book from an agency in Chicago.

Rafa Anton

I remembered that I didn’t leave Mc Cann Ericson via the main entrance. It was much easier to leave with this book through the back door.

Antonio Montero Contrapunto

To make it clear: Giving back this DAD stolen from a DGG at BBDO I will get a ce de ce.

Miguel Garcia Vizcaino Sra Rushmore

The art to nick a book from Contrapunto without anybody being aware of it I used to call: take work at home.

Jose Luis Esteo Remo Asatsu

The whole campaign is about getting a discount for giving a stolen book to the ce de ce library on the new anual of ce de ce. Famous creatives confess to have stolen books. 2-Esteo-peq The whole campaign is about getting a discount for giving a stolen book to the ce de ce library on the new anual of ce de ce. Famous creatives confess to have stolen books. 3-Vizcaino-peq The whole campaign is about getting a discount for giving a stolen book to the ce de ce library on the new anual of ce de ce. Famous creatives confess to have stolen books. 4-Montero-peq The whole campaign is about getting a discount for giving a stolen book to the ce de ce library on the new anual of ce de ce. Famous creatives confess to have stolen books.1-Toni-peq The whole campaign is about getting a discount for giving a stolen book to the ce de ce library on the new anual of ce de ce. Famous creatives confess to have stolen books. 6-Mancebo-peq The whole campaign is about getting a discount for giving a stolen book to the ce de ce library on the new anual of ce de ce. Famous creatives confess to have stolen books. 5-Rafa-peq

Woensdag boekendag

Woensdag is boekendag. Zolang de voorraad strekt wordt op marijnkrijger.nl elke woensdag een blog over boeken geplaatst. Natuurlijk is er een link met marketing. De blogs over (marketing en) boeken zijn hier terug te vinden.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: