Alice in Wonderland op Instagram

De New York Public Library gebruikt Instagram om een boek te publiceren. Alice in Wonderland staat in twee delen in de highlights.

Lezen kan overal. De NYPL ziet mogelijkheden op Instagram. In de stories is het maar 24 uur beschikbaar. Als highlight veel langer. Op de insta van NYPL kan je Alice in Wonderland lezen. NYPL noemt het #instanovels.

Niet alleen tekst, het boek is geïllustreerd. En gaat een pagina te snel? Dan ga je gewoon terug of je houdt je duim onderaan de pagina om de bladzijde vast te houden. Rechtsonder is een stuk vrijgehouden om highlight vast te houden tot je de hele pagina hebt gelezen.

Niet iedereen weet hoe het werkt. Hiervoor heeft de New Yorkse bieb een korte uitleg geplaatst in een highlight. En ben je halverwege het hoofdstuk bij de halte waar je moet uit- of overstappen, dan weet Instagram de volgende keer gewoon waar je was een lees je door.

Fantastisch idee. Ik hoop dat nog veel boeken beschikbaar komen op deze manier.

Hieronder staan de screenshot van de insta-account van NYPL en een aantal pagina’s van het boek. Duim op de stip en lezen maar.

Kom, ga lezen.

Woensdag boekendag

Woensdag is boekendag. Zolang de voorraad strekt wordt op marijnkrijger.nl elke woensdag een blog over boeken geplaatst. Natuurlijk is er een link met marketing. De blogs over (marketing en) boeken zijn hier

Leave a Reply

Skip to content