Koop geen piraatboeken

Oxford Bookstore waarschuwt voor boeken die niet echt zijn. “Every time you buy a pirated book, you disrespect its author.”  Gepirate boeken ofwel piraatboeken zijn boeken die illegaal zijn verkregen. Bijvoorbeeld door een download. 

De afbeeldingen om dit te ondersteunen zijn van boeken met een schrijver die net niet de juiste schrijver is. The Da Vinci Code van Dan Clown in plaats van Dan Brown, Oliver Twist van Charles Dickhead in plaats van Charles Dickens en A room of one’s own van Vagina Wolf in plaats van Virginia Woolf.

Een interessante boekkeuze om dit onderwerp te adresseren. Het copyright van Oliver Twist is inmiddels verlopen en het boek behoort tot het publieke domein. Elke reproductie kan dan wel weer copyright hebben.

Oxford-Bookstore do not buy pirated books Da Vinci Code Dan Clown
Oxford-Bookstore do not buy pirated books Oliver Twist Charles Dickhead
oxford bookstore vagina wolf virginia woolf

Niet alle auteurs zijn tegen gepirate boeken. Paulo Coelho vindt het prima als zijn boeken worden gedownload. Als de lezer het boek waardeert, koopt die het daarna toch.
Kom, ga lezen.

Woensdag boekendag

Woensdag is boekendag. Zolang de voorraad strekt wordt op marijnkrijger.nl elke woensdag een blog over boeken geplaatst. Natuurlijk is er een link met marketing. De blogs over (marketing en) boeken zijn hier terug te vinden.

Geïnteresseerd in boeken? Breid je bibliotheek uit door hier boeken te kopen.

Woensdag is boekendag. Zolang de voorraad strekt wordt op marijnkrijger.nl elke woensdag een blog over boeken geplaatst. Natuurlijk is er een link met marketing. De blogs over (marketing en) boeken zijn hier terug te vinden.

Geïnteresseerd in boeken? Breid je bibliotheek uit door hier boeken te kopen.

Leave a Reply

Skip to content