Boekcontract getekend

Van idee naar boek. In mijn hoofd is die weg binnen een paar seconden afgelegd. Het duurt allemaal net iets langer. Een nieuwe mijlpaal heb ik bereikt. Het contract met Saam Uitgeverij is vandaag getekend. Dat gaat de goede kant op. Nu kunnen we gaan werken aan het verbeteren van het manuscript, het redigeren, de gehele redactie en het marketing- en verkoopplan.

Is het manuscript lang genoeg, hoeveel herhalingen staan erin. Klopt alle informatie nog? Welke punten staan verkeerd, waar staat een tikfout of grammaticale blunder? Een tijd niet kijken naar wat ik heb geschreven is verfrissend. Ik haal zelf al verschillende fouten uit mijn teksten.

Anna Sophie is inmiddels 14. Ze heeft de ontwikkelingsleeftijd van een kind van anderhalf. Het is mooi om door dit boek mijn verhaal over Anna Sophie die uit huis gaat te kunnen delen. In het tweede deel van het boek schrijf ik over de impact van de coronamaatregelen.

Typemachine

Een deel schreef ik op mijn telefoon. Alhoewel schrijven eigenlijk niet meer klopt. Typen is het meer, en dat allemaal direct digitaal. Ik heb nog een oude typemachine staan. Vroeger, ik was een jaar of tien, gebruikte ik die om mijn eerste krant te schrijven. Twee kantjes met nieuws uit de buurt. Vervolgens alle buren langs om abonnementen te verkopen.

Als ik het me goed herinner zijn er twee nummers verschenen en was het vervolgens tijd om weer te gaan dunken en driepuntschieten op het basketbalveld. Het streepje op de typemachine kon trouwens gebruikt worden om een afscheurlijntje te maken. Gewoon heel hard rammen en een lijn vol strepen zetten. De afdruk zit nog steeds in de rol.

Bij het schrijven op mijn telefoon gaat het vaker mis. Autocorrect verandert heb voor ben en andersom en zo zijn er nog meer slimmigheden die me niet altijd direct opvallen. Een toetsenbord is makkelijker, dan typ ik met tien vingers en kan ik direct lezen wat ik tik. En een verbetering is zo doorgevoerd.

Van contract naar boek

De contracttekenceremonie werkt anders dan bij voetballers die een nieuw contract ondertekenen. Hier geen pers, geen camera’s op me gericht terwijl ik ceremonieel een vel papier onderteken. In deze thuiswerktijd is het bijna een hamerstuk. Controleren of mijn opmerkingen zijn verwerkt en digitaal ondertekenen door beide partijen. Zo simpel is het.

Werk aan de winkel. Het boek moet volgend jaar bij de boekwinkels liggen. Natuurlijk heb ik een grote voorkeur voor de fysieke boekwinkel, maar ook bij de Bolpuntcoms van deze wereld is het straks verkrijgbaar. Met het tekenen van het contract is een belangrijke stap gezet, de volgende stappen volgen binnenkort.

Leave a Reply

Best Wordpress Popup Plugin
Skip to content
%d