Week vakantie, twee weken niet zien

Een week naar de sneeuw was het plan. Anna Sophie gaat niet mee. Zij vindt een stuk rijden in de auto erg leuk, maar 1000 kilometer lijkt voor haar net te ver. Ze zit in de auto altijd in twee gordels. Een zevenpuntsgordel en de autogordel. Heel veel bewegingsruimte is er dan niet. Stel dat ze was meegegaan, dan had ze de hele dag willen sleeën, maar wel verwarmd.

Op vakantie ver weg, dus even niet op bezoek bij haar. Met de woning regelen we dat we kunnen videobellen. De eerste keer bellen verloopt heel goed, ze heeft aandacht voor ons aan de andere kant van de lijn en geeft kusjes en handkusjes. Ze gebaart en zegt mama en papa. Overdag door de week gaat ze gewoon naar het KDC.

Na de eerste dag skiën mag ik de lappenmand in met koorts en spierpijn. Gelukkig ook met negatieve testen, zodat de rest van het gezin wel gewoon de sneeuw in mag. Vanuit Nederland komt het bericht binnen dat iemand op de groep bij Anna Sophie positief is getest. De groep gaat in quarantaine.

Videobellen gaat niet altijd goed, de begeleider met de telefoon krijgt soms overduidelijk alle aandacht. Anna Sophie zwaait nog even naar ons en laat haar sleutels zien. We zien op de achtergrond dat ze in de hal zit. De quarantaine geldt blijkbaar alleen op het KDC.

Ze mag gewoon met de bus van en naar het KDC. Mondkapjes zijn niet aan haar besteed, die houdt ze simpelweg niet op. De melding aan het begin van de week betekent dat er zaterdag moet worden getest. Vanuit Oostenrijk proberen we dit in de gaten te houden.

Wij willen graag na terugkomst weer op bezoek, maar wachten onze en haar testen af. De test voor haar blijkt nog niet gepland.

Het KDC kampt met een ware golf aan medewerkers met coronasymptomen (ja, noem het zo ipv coronaklachten), en vervoer is ook niet meer te organiseren. Anna Sophie is thuis en ze wordt op woensdag getest. De uitslag is dan niet gelijk beschikbaar, dus op bezoek komen is nog niet mogelijk.

Een week vakantie betekent in de praktijk zeker twee weken haar niet zien. Dat is het grootste gemis. Dat we bij terugkomst niet gelijk een knuffel kunnen komen brengen doet pijn. Dat we bij het videobellen zien dat het goed met haar gaat, stelt ons dan wel weer gerust. Nu hopen dat de testen allemaal negatief zijn, zodat we Anna Sophie weer een knuffel mogen geven.

Leave a Reply

Skip to content