De uitgedroogde zeemeermin

Als kind lazen we de verhalen en sprookjes en zagen weelderige groene bossen, diepblauwe oceanen, majestueuze gletsjers. Zo was de wereld. Die is veranderd. In het tempo waarin de klimaatverandering zich voltrekt, zal de wereld die wij kenden er over 30 jaar heel anders uitzien. Dat is wel de wereld die onze toekomstige generaties gaan zien als we nu geen actie ondernemen. Het is die wereld waarover zij zullen lezen en die zij in hun verhalen zullen zien.

Aan de hand van sprookjes en verhalen is door de Mukul Madhav Foundation,het jaar 2050 gevisualiseerd hoe onze ene planeet eruit zou zien. The Jungle Book, The Little Mermaid en Frozen verbeeldden als verhalen uit de toekomst, met een dystopische draai in de beelden en de titels, compleet met de uiterst herkenbare typografie voor elk verhaal.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze versies van de verhalen werkelijkheid worden.

Kom, ga lezen.

stop this book from publishing mermaid
frozen melted
jungle book, the barren book

Woensdag boekendag

Woensdag is boekendag. Zolang de voorraad strekt wordt op marijnkrijger.nl elke woensdag een blog over boeken geplaatst. Natuurlijk is er een link met marketing. De blogs over (marketing en) boeken zijn hier terug te vinden.

Geïnteresseerd in boeken? Breid je bibliotheek uit door hier boeken te kopen.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: