Spanje is Europees kampioen, en dus ook kledingsponsor Adidas [INFOGRAPHIC]

Spanje is met een 4-0 overwinning op Italië Europees Kampioen voetbal geworden. Dit is een mooie prestatie. Wat opvalt is de sponsor. Adidas is de kledingsponsor van kersvers Europees Kampioen Spanje. 

Slechts een keer werd een land dat niet door Adidas werd gesponsord Europees Kampioen, namelijk het door Hummel gesponsorde Denemarken in 1992. (Overzicht van de winnaars). Dat er veel geld in de (kleding)sponsoring omgaat was al duidelijk.

Hieronder een overzicht waarin duidelijk wordt dat Adidas winnaars sponsort. Opvallend was dat de door Nike gesponsorde Balotelli van het door Puma gesponsorde Italië ineens drie Adidas-strepen op zijn rug had. Dit liet hij zien in de halve finale na zijn tweede goal tegen Duitsland.

Adidas en Spanje Europees Kampioen 2012

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: