Vooruitgang

Vroeger was alles anders. Er waren paarden nodig om voertuigen voort te bewegen. Het paard werd dan voor het voertuig bevestigd en het edele dier mocht gaan lopen. Over onverharde wegen, door het stof en een enorm gewicht op de koets van mensen en goederen. Gelukkig hebben de paarden een enorme vooruitgang beleefd.

Van Dale

In de Van Dale staat de volgende definitie van vooruitgang:

voor·uit·gang (de; m)

  1. het steeds beter worden van een toestand

Vroeger

Koetsen waren er in alle soorten en maten. Hieronder een voorbeeld. Maar liefst twee paarden werden ingespannen, de koetsier zat op de bok en had een zweep om de paarden aan te jagen.

Paard en wagen, vroeger

Tegenwoordig, een ware vooruitgang

Hoe anders gaat het tegenwoordig. De vooruitgang is te zien. In plaats van hard te werken om ergens te komen, wordt het paard nu gebracht. Soms wordt het wat overdreven en wordt het paard achter de wagen gespannen. Wat een luxe voor het paard. Dat is pas vooruitgang. En ook de koetsier mag tegenwoordig overdekt zitten.

Paard in wagen, tegenwoordig

Leave a Reply

Skip to content