De eerste schooldag #asoF

Ze is bijna vier. In haar laatste weken als driejarige mag ze wennen op school. Een paar dagdelen zit ze dan in haar klas en leert ze vast de andere kinderen en de juf kennen en kan ze ontdekken wat het ritme van een schooldag is.

Twee juffen en een meester

De school is al bekend terrein. Regelmatig heeft ze haar broer, die in een van de andere zeven groepen 1/2 zit, weggebracht. Ze heeft twee juffen en een meester. De meester is een stagiair, de twee juffen wisselen elkaar af. Afgelopen week mocht ze twee ochtenden wennen. Om 8.15 op school en om 12.00 werd ze opgehaald. Haar drinken en fruit nam ze mee in haar roze prinsessentas.

Trots als een pauw

Haar jas hing ze bij haar plaatje. De paddestoel is de komende tweeëneenhalf jaar het symbool op haar stoel, haar postvak en haar kapstok. De eerste dag hing ze haar jas op en sloot ze aan in de korte rij om de juf een hand te geven. Trots als een pauw liep ze het klaslokaal in. Haar stoel stond aan een tafel achteraan in de klas in een groep van vier tafels.

Morgen mag je weer

Haar klasgenoten hebben namen die hoog in de SVB kindernamen top 20 staan. De eerste ochtend zat ze in de kring en mocht ze vertellen. Daarna knutselde ze een beer. Buiten op het schoolplein speelde ze met haar klasgenoten. Om 12.00 uur werd ze opgehaald. Ze vond het te vroeg en wilde blijven.
“Je zou me pas om twaalf uur ophalen.”
-“Het is twaalf uur.”
“Nu al? Ik wil nog blijven”
-“Morgen mag je weer.”
“Joepie!”

Nieuwe woorden

Thuis vertelde ze wat ze die dag had gedaan. In de kring gezeten, een beer gemaakt, gespeeld op het schoolplein en de juf zei iets grappigs. Een van haar klasgenootjes deed iets wat niet mocht, waarop de juf zei “Ben je nou helemaal betoeterd?” Ja, betoeterd werd gelijk het woord van de week.

Naar school

Nog een paar nachten en ze mag hele dagen naar school. Net als haar broer wil ze graag leren lezen. Ze heeft er zin in en kan niet wachten tot ze vier is.

update

Mijn dochter vertelde me net dat het geen roze prinsessentas was maar een roze tas met Hello Kitty erop.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: