Verhouding van YouTube-video in WordPress aanpassen.

Logo YouTubeIn een vorig blog schreef ik over het uitzetten van de suggesties bij het embedden van een YouTube-video op een op WordPress gehost blog. Als afgeleide daarvan kreeg ik de vraag hoe een video in een kleiner formaat kan worden weergegeven.

Embedden van een video op WordPress doe je door tussen vierkante haken onderstaande code in te tikken in de Wysiwyg-editor. Waarbij die acroniem staat voor What You See is What You Get.

Aanpassen van het formaat van de YouTube-video

Het aanpassen van het formaat doe je door achter de YouTube-URL het volgende te plaatsen:

&w=getal&h=getal

Hierbij staat het getal achter W voor de breedte (Width) en H voor hoogte (Height). Het resizen van een video met verhouding van 16:9 kan naar bijvoorbeeld 320×180. Dit wordt dan de volgende code. Let op dat de vierkante haken nog voor en achter deze code moeten worden gezet.

youtube=http://youtu.be/BsT0Hj7gc88&w=320&h=180

Dit levert onderstaande video op.

Alleen de Width definiëren van een YouTube-video

Het kan nog iets sneller door alleen de Width te definiëren. WordPress schaalt de video dan automatisch. De onderstaande code levert hetzelfde formaat video op als hierboven is weergegeven. En ook hier geldt dat de code tussen vierkante haken moet staan.

youtube=http://youtu.be/BsT0Hj7gc88&w=320

Bovenstaande width van 320 levert onderstaande formaat op. Bijna net zo groot als de video hierboven, de height is automatisch berekend.

Update 2014

Bovenstaande werkt niet meer in alle browsers na update van YouTube

  • Drontywood says:

    Ik probeer een filmpje in mijn wordpress te zetten, en dat lukt, maar ik wil een kleiner formaat. Maar zodra ik ook maar iets aan code verander zie ik de code op de site en niet meer het filmpje.Hoe zit dat

    1. Probeer de code eens zonder opmaak te plaatsen (dus niet uitlijnen, geen vette of schuine letters). evt kan je proberen de code te plakken in de html-opmaak.

  • Leave a Reply

    Skip to content
    %d bloggers like this: