Veroordeel een moordenaar, met een boek

The Case of the Curious Bride van Erle Stanley Gardner is de inspiratie voor de officier van justitie om een moordenaar veroordeeld te krijgen in een zaak in Arizona. Hij begon zijn vragen te stellen zoals de hoofdpersoon uit de boeken van Gardner.

De rechter vroeg om een verklaring waarom op deze manier vragen werden gesteld. “Perry Mason gebruikte dezelfde ondervragingstechnieken,” was het antwoord van de officier van justitie. De rechter ging hierin mee. De beschuldigde werd veroordeeld.

Dit is wat The Gardner Mystery Library claimt. Dit boek, en vijf andere boeken werden voor een introductieprijs van slechts een dollar aangeboden.

Deze longcopyadvertentie van Walter J. Black Inc werd ingezet van 1971 tot en met 1974. De interesse wordt opgewekt en de boeken verkocht. Dit was succesvol, het is niet voor niets dat ruim drie jaar deze advertentie werd geplaatst.

Kom, ga lezen.

perry mason the gardner mystery library

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: