Voetstappenpad 2019

In voorbereiding op de Vierdaagse van Nijmegen stond vandaag het voetstappenpad op het programma. Deze ronde om Hilversum door bos, hei en stad (of dorp volgens Hilversummers) is een wandelroute die in 1939 is aangelegd.

De route is ongeveer 25 kilometer. Door de start en finish in Beeld en Geluid was de route 29 kilometer. Daarbovenop komt nog de wandeling van huis naar start en van finish naar huis. Kortom, een kilometer of 32.

De route is aangegeven met paddestoelachtige betonnen stenen waarop een wit geschilderde voet en de tekst voetpad staat. En met rode stickers met een witte voet erop is de route aangegeven als geen steen geplaatst is of kon worden. De stenen hebben een linkervoet aan de ene kant en een rechtervoet aan de andere kant. Bij rechtsaf staat er een rechtervoet op de steen en bij linksaf en linkervoet.

Met zijn elf jaar was hij een van de jongste deelnemers. Met opa en mij erbij liepen we met drie generaties. Andere wandelaars waren er wel, maar zagen we nauwelijks. Bij vijf stempelposten onderweg verzamelden we de stempels om aan te tonen dat we de hele afstand hebben gelopen.

Straks in Nijmegen loopt hij vier keer dertig kilometer. De voorbereiding startte in januari en inmiddels liggen we keurig op schema. Ja, we. Ook ik loop dan mee, als begeleider van mijn zoon.

voetstappenpad, spoorwegovergang bij Annas Hoeve

Leave a Reply

Best Wordpress Popup Plugin
Skip to content
%d