Nog meer verjaardagspost

De deurmat lag weer vol met kaarten. Vorige week was de tas van de postbode al overvol. Vandaag weer. In een filmpje openen we de kaarten en lezen ze voor. Vervolgens brengen we de kaarten naar haar en sturen we het filmpje op.

Zij ziet de plaatjes van het Zandkasteel, Nijntje en dieren en bestudeert ze goed. Nijntje is de grote favoriet. De kaart met muziek vindt ze leuk. Openklappen, muziek, dichtklappen. Nog een keer. Net zolang totdat een begeleider er gek van wordt. Lachend zoekt ze dan de volgende muziekkaart.

Haar veertiende verjaardag is bijzonder. Een verjaardag op afstand. De kaarten en cadeaus maken de verjaardag compleet. Bij het beeldbelverjaardagstelefoontje (past niet eens op een Scrabble-bord) gebaart ze papa en mama. Opeens belt haar tante. Door de schermen tegenover elkaar te plaatsen zien ze elkaar. Ze lacht: “Kom op tante. Doe dat leuke trucje.” Schaterlachend gebaart ze nog een keer.

Ze is veertien. Haar verjaardag is goudomrand met een stralende bloemenkrans van vrolijke kaarten, verjaardagswensen en cadeaus.

Dank je wel voor het vieren van haar verjaardag.

Leave a Reply

WordPress PopUp Plugin
Skip to content
%d bloggers like this: