Starring: Anna Sophie

online of virtuele ouderavond lowres

Al een jaar geen ouderavond van het kinderdagcentrum. De reden is logisch, door het coronavirus zijn fysieke bijeenkomsten niet doorgegaan. In de verwantenraad, waar ik lid van ben, heb ik daarom voorgesteld een online ouderavond te organiseren. Het idee was om ouders en begeleiders te informeren over de coronatijd bij het KDV, te laten zien hoe op het KDC wordt gewerkt en om vragen te beantwoorden.

Slechts drie weken zaten tussen idee en uitvoering. Draaiboeken, technische mogelijkheden, testen en natuurlijk de inhoud voorbereiden. Genoeg te doen. Met ruim 45 aanmeldingen waarbij vaak twee ouders per scherm te zien waren was de opkomst hoog. Ter vergelijking: er gaan bijna 60 kinderen naar het KDC.

Video van Onder Eén Dak in coronatijd

Om te informeren over de coronatijd is een prachtige video gemaakt. Anna Sophie is in het begin te zien. Zij stapt uit de bus, blijkt haar jas achterstevoren aan te hebben en loopt vervolgens naar haar groep. Haar jas op die manier dragen zorgt ervoor dat ze de rits niet open kan doen. De capuchon zit dan wel wat onhandig aan de voorkant.

Ik schreef een uitgebreid verslag voor de ouders en op Amerpoort.nl is een artikel aan het succes van deze ouderavond gewijd.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: