Sneller dan het geluid. Vier wereldrecords, een record net niet.

De marketinginspanningen van Red Bull zijn interessant. Nog nooit is er iets gezegd over de rare kauwgomballensmaak, altijd gaat het om het resultaat van de frisdrank. Het geeft je vleugels. Red Bull sponsort extreme sporten en weet daar veel publiciteit mee te halen.

Gisteren was er de recordpoging van Felix Baumgartner om van een zo hoog mogelijke hoogte een parachutesprong te maken. Op 39 kilometer, hoger dan de geplande 36,5km, sprong hij naar beneden. Hiermee heeft hij het record voor hoogste bemande ballonvaart, hoogste parachutesprong en ging hij als eerste parachutist die door de geluidsbarrière. Een ander record is dat hij de meest bekeken live-sport-webvideo allertijden (8 miljoen kijkers tijdens de sprong). Zijn vrije val duurde 4 minuten en twintig seconden. Dat was 15 seconden te weinig voor het wereldrecord.

De publiciteit was enorm, niet alleen voor Baumgartner, ook voor Red Bull. Hieronder is de recordpoging uitgelegd.

De verschillende fases tijdens de sprong van Felix Baumgartner

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: