Afbeelding van auteur in zoekresultaten op Google

Je blog of website staat vol artikelen over je specialisme, de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied of opinieartikelen en columns over bijvoorbeeld marketing. De teksten zijn ook nog eens zo relevant dat ze hoog scoren in de zoekresultaten. Met behulp van een profiel op Google+ is het mogelijk om in de organische zoekresultaten van Google een foto van de auteur toe te voegen.

Google noemt dit “authorship markup” en aan de linkerkant van het zoekresultaat verschijnt een foto van de auteur. Zoekresultaten met een foto vallen op, en het aantal kliks op dat resultaat wordt hierdoor hoger.

Snippet met afbeelding van auteur in Google zoekresultaten

1. Link naar je profiel op Google+

Het is snel te realiseren met behulp van een profiel op Google+. Zorg ervoor dat je profielfoto op Google+ een herkenbare foto van je gezicht is. Vervolgens koppel je je blog of website aan je profiel op Google+. Hiermee geef je aan dat je eigenaar bent van de inhoud. Plaats op je blog of website een link naar je profiel op Google+met de toevoeging “?rel=author”.

<a href=”[profile_url]?rel=author”>Google</a>

Bovenstaande link verschijnt met de tekst “Google” op mijn blog heb ik dit veranderd in “Google+” aangezien de link naar mijn profiel op Google+ gaat. Voor het uiteindelijke effect maakt het niet uit. Het belangrijkste is dat er “?rel=author” in de link staat.

2. Link van Google+ naar je website of blog

Zet op je profiel op Google+ een link naar de website of blog. Dit doe je door naar Google+ te gaan, in te loggen en dan op het tabblad “over” te klikken. Daar heb je bij “Bijdrager aan”  de mogelijkheid om een link toe te voegen.

Heb je een eigen domein?

Er is een andere manier om je foto te laten verschijnen in de zoekresultaten. Je hebt dan een domein nodig, een e-mailadres op dat domein en je linkt je e-mailadres aan je profiel op Google+. Meer informatie is bij Google Help te vinden.

Tot slot

Als je de links op je website of blog en op je profiel op Google+ hebt toegevoegd duurt het een paar dagen voordat de verandering zichtbaar is. Bij mij duurde het twee weken. Succes.

Leave a Reply

Skip to content