Suggesties van YouTube uitzetten

Logo YouTubeDe productie van een video voor je blog of site heeft je tijd, moeite en geld gekost. Je wil gevonden worden op de eennagrootste zoekmachine, YouTube, en wil de video ook embedden op je eigen blog. Hoe zet je de suggesties uit aan het van het filmpje? In deze post vind je het antwoord.

Aan het einde van een bekeken filmpje op YouTube worden suggesties (voorgestelde video’s) getoond van andere video’s waar je wellicht in geïnteresseerd bent. Op YouTube zelf is dat niet zo erg. Het kost je enkel tijd, want de drang om een volgende video te bekijken wordt vergroot. En dat is slim van YouTube, want hoe meer video’s er worden bekeken, hoe meer advertenties er kunnen worden vertoond en hoe hoger de opbrengsten daaruit zijn. De suggesties zijn ook nog eens relevant, want bij YouTube weten ze dat er alleen wordt doorgeklikt op een volgende video als die relevant is. Een goede titel en afbeelding dragen hier eveneens aan bij.

De suggesties aan het eind van een filmpje op je eigen site zet je liever uit. Misschien suggereert YouTube een filmpje van je concurrent, alhoewel dat relevant kan zijn voor je bezoeker, hou je je bezoeker toch liever op je eigen site of blog. Er is een simpele mogelijkheid om die suggesties aan het eind van een op je eigen site geëmbed filmpje uit te zetten. Het enige wat je hoeft te doen is aan de YouTube-link “?rel=0” toe te voegen.

Hieronder staat twee keer dezelfde video. Een kort filmpje van vijf seconden van een voorbijrijdende elektrische step. Bij de eerste staat de originele YouTube-link, de tweede link is aangepast met “?rel=0”
De verschillen zijn duidelijk. Bij de eerste versie worden suggesties getoond, bij de tweede kan er weer op play worden gedrukt om de video opnieuw te bekijken.

Met suggesties ziet het er zo uit

Zonder suggesties ziet het er zo uit

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: