Logeerplezier

Mijn dochter logeert een weekend in de maand in Voorthuizen. De stichting Logeerplezier verzorgt dit. Het pgb maakt het mogelijk om onze dochter te laten logeren. Op de website staan ervaringen van ouders. Ook onze ervaring staat hier nu bij.

Over de stichting Logeerplezier

Stichting Logeerplezier is een kleinschalige persoonlijke stichting zonder winstoogmerk die draait op de enthousiaste inzet van vrijwilligers. Positieve baten van de stichting worden gebruikt voor het verbeteren van de huisvestingsmogelijkheden, voorzieningen en hulpmiddelen.

De eerste kennismaking met Logeerplezier

In de zomer van 2010 maakten we kennis met Stichting Logeerplezier. Met ons gezin wilden we op vakantie. Anna Sophie is onze oudste dochter, zij heeft een broertje en een zusje. We zochten een huis met aanpassingen en een speciaal hoog-laagbed. We vonden de website van Stichting Logeerplezier en konden die zomer op vakantie in Voorthuizen.

Het was warm in die week. Het zwembad bracht verkoeling. De eigen ingang bij het zwembad voor de Logeerplezier is erg prettig. We konden Anna Sophie omkleden op een grote massagetafel. Het huisje was fantastisch. In het hoog-laagbed sliep Anna Sophie goed en veilig. Het huisje is rolstoelvriendelijk ingericht.

Indicatie kortdurende zorg

Anna Sophie was vier toen we daar op vakantie waren. Bij een volgende indicatie hebben we Tijdelijk verblijf/kortdurende zorg toegewezen gekregen. Anna Sophie kwam daarvoor in aanmerking omdat ze permanent toezicht nodig heeft. We benaderden stichting Logeerplezier. Dat het concept van Logeerplezier aanspreekt, blijkt uit de wachtlijst.

Individuele begeleiding

De logeerweekenden van Logeerplezier zijn geweldig. Er is individuele begeleiding voor Anna Sophie en ze wordt gestimuleerd in haar ontwikkeling. Van elk weekend wordt een verslag gemaakt. De activiteiten worden beschreven en ook hoe Anna Sophie zich hierbij gedroeg, wat ze leuk vond en wat ze niet leuk vond. Door deze individuele begeleiding leert Anna Sophie haar begeleidster goed kennen en vice versa. Ook het contact tussen de begeleidster en ons is uitstekend. Als we willen, kunnen we haar op elk moment bellen of een bericht sturen.

Naast een verslag krijgen we van elk weekend foto’s. Het plezier dat Anna Sophie heeft, is duidelijk te zien. Ze heeft het er naar haar zin. De foto’s staan op de site van Logeerplezier en worden ook naar ons toegestuurd.

Activiteiten tijdens de logeerweekenden

Anna Sophie
Tijdens de logeerweekenden is er veel te doen. Anna Sophie kan gaan zwemmen, of ze gaat spelen in de speeltuin. Vooral de grote hangmatschommel vindt ze geweldig. Ze gaan naar Voorthuizen om boodschappen te doen, wat te drinken in het café of gewoon rond te kijken. In het huisje kan er naar hartelust worden gespeeld. Anna Sophie knutselt dan geweldige kunstwerken in elkaar, ze onderzoekt alle hoeken en gaten van het huisje of snoezelt in de snoezelkamer.

Het huisje is nog mooier geworden sinds onze eerste vakantie daar. De badkamer is onlangs vernieuwd en Anna Sophie kan nu lekker in bad.

Een weekend logeerplezier

De vrijdag van het logeerweekend brengen we Anna Sophie naar Voorthuizen. Ze zwaait ons dan gedag en met een lach begint ze aan het weekend. Ze weet dat ze weer een fantastisch weekend voor de boeg heeft. Op zondag wordt ze in de middag weer thuisgebracht. De bus van Logeerplezier staat dan voor de deur en in de bus zit Anna Sophie elke keer weer met een hele grote lach. Ze heeft plezier gehad en heeft genoten van het weekend.

Van die ene vakantie in een aangepast huisje naar elke maand een weekend logeren. We zijn blij dat we Logeerplezier hebben leren kennen.

Leave a Reply

Skip to content