Dit is sneeuwjacht

Bij een krachtige tot harde wind, windkracht 6 of 7, is tijdens sneeuwval met minder dan 200 meter zicht sprake van een ware sneeuwjacht. De stuifsneeuw, die bij temperaturen onder nul in kieren en gaten doordringt, leidt tot grote overlast: het verkeer en openbaar vervoer worden ontwricht en wegen raken versperd door ophopingen en duinen van sneeuw.

Koud

In een sneeuwjacht is het zeer onaangenaam, zeker bij temperaturen ver onder nul. Bovendien vermindert het het zicht, afhankelijk van de intensiteit van de sneeuw. (Bron)

Sneeuwpoppen

Het sneeuwt nu in Hilversum. En ook in de rest van het land raakt bedekt onder de witte deken. Straks maken we daar sneeuwpoppen van. Ik had al het idee om sneeuwpoppen te verkopen, zoals IKEA meubels verkoopt. Kom de sneeuw maar halen en zet de sneeuwpop thuis in elkaar.

Meer sneeuwjacht

Er is ook een andere sneeuwjacht. Bescherm alvast de sneeuwpoppen. Heb je je wel eens afgevraagd waar pistes van worden gemaakt? In onderstaande strip wordt het uitgelegd.

Zo worden pistes gemaakt

Pistes

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: