Het nieuwe planking

skywalkingPlanking was succesvol. Over de hele wereld lagen mensen horizontaal, gezicht naar beneden en met de armen strak langs hun lichaam. Er volgden meer pogingen, iedereen wilde het nieuwe planking uitvinden. Met wisselend succes.

Het nieuwe planking

Zo was er, en niet noodzakelijk in deze volgorde:

Tebowing, op een knie gaan zitten, je elleboog op die knie laten rusten, eventueel je hand tot een vuist ballen en tegen je hoofd zetten en bidden. Het maakt niet uit waar je dit doet. Tim Tebow heeft zelfs het merkteken (trademark) hierop verkregen.

Stocking, het nadoen van stockfoto’s. Zoek een stockfoto op bijvoorbeeld iStockphote of Getty Images en doe deze foto na. Publiceer vervolgens beide foto’s naast elkaar.

Coneing, deze is er in meerdere varianten. De originele is een softijsje bestellen, bij voorkeur in een drive-through van een fastfoodrestaurant, bij het aanpakken van het ijsje pak je alleen het ijs en niet het hoorntje. De varianten bestaan uit het ijs aanpakken en er dan iets raars mee doen. Bijvoorbeeld het op je hoofd duwen. Gedurende de actie mag er niet worden gelachen en is een serieus gezicht gewenst. Na het aanpakken van het ijs rij je gelijk door.

Milking, koop een pak melk. Ga naar een openbare plek, bij voorkeur een drukke plek. Gooi dan de melk over jezelf heen en doe alsof dit de normaalste zaak van de wereld is.

Leisure diving, letterlijk is dit plezierduiken. Spring het zwembad in, en zorg ervoor dat je in de vlucht wordt gefotografeerd in een grappige pose. Hierbij hoort er een vrijetijdselement in je vlucht verwerkt te zitten, bijvoorbeeld het lezen van een krant of het drinken van een cocktail. Lachen mag niet, het gezicht moet zo ontspannen mogelijk zijn.

Owling, laat jezelf fotograferen terwijl je als een uil op een tak, of dak of ander hoog punt zit.

Skywalking, de Russen zijn er gek op. Zo hoog mogelijk klimmen in constructies en torens en zonder bescherming over de hoogste balken lopen. Er zijn zelfs waaghalsen die gaan hangen aan uitstekende balken en zich een aantal keer optrekken, of andere gymnastische oefeningen doen, die beter boven een vangnet uitgevoerd zouden kunnen worden.

Squirrelizing, maak een foto en zorg ervoor dat er op de voorgrond een eekhoorn is te zien die op zijn achterpoten staat en nieuwsgierig de camera inkijkt. De eerste foto was per ongeluk, inmiddels is de eekhoorn overal te vinden.

Kamehameha, deze is overgewaaid uit Japan. Het is afkomstig uit de Dragon Ball Z. Er wordt een aanval gepleegd met een krachtexplosie, waardoor iedereen wordt weggevaagd.

Pottering, Harry Potter speelde zwerkbal (Quidditch) en dit is deels na te doen. Pak een bezem, spring in de lucht en laat op het juiste moment een foto maken.

Harlem shake, in het begin van de video danst er een persoon, de anderen letten er niet op en doen gewoon gaan door met hun normale bezigheden. Na 15 seconden in zijn eentje dansen op het liedje, daalt de bas en gaat de video in een snelle overgang naar alle mensen die ineens staan te danse. Hierbij zijn de meeste dansers ineens extravagant uitgedost en maken ze de meest unieke dansbewegingen.

Batmanning, kaarsrecht op je kop hangen. Net zoals een vleermuis. Bij voorkeur in het openbaar.

Sidewall skiiing, een trend die vooral in Saudi-Arabië veel navolging kreeg. Het is heel simpel op twee wielen rijden. Vervolgens gaat er iemand op de zijkant van de auto staan. Een beetje waaghals verwisselt dan ook gelijk (al rijdend) het wiel.

Cloning, maak een foto van jezelf, en nog een, en nog een. En photoshop die allemaal in hetzelfde beeld. Je bent nu overal aanwezig. Zo zit bijvoorbeeld op alle stoelen aan een tafel.

Horsemaning, een foto maken van een fictieve onthoofding. Hiervoor zijn twee personen nodig. Een wordt gefotografeerd en verbergt zijn/haar hoofd. Van de ander is alleen het hoofd te zien.

Vadering, twee mensen op een foto, waarbij de een Darth Vader naspeelt die the force gebruikt om de ander bij de keel te grijpen.

Hallway swimming. Hierbij ga je op de grond liggen van een gang, of smalle doorgang en zet je jezelf af op de muur, je glijdt naar de andere kant, draait je om en zet je weer af. Het omdraaien ziet er uit als de onderwaterwissel bij het afstandszwemmen.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: