Hij is vijf en hij leest

Hij leestHij zit in groep twee en kent alle letters. De tweeklanken heeft hij inmiddels geleerd. Hij leest “Op de glijbaan” De eerste regels heeft hij al gelezen voordat ik filmde. Deze leest hij hierdoor snel. Vandaag heeft hij de sch geleerd. In dit verhaal komen deze drie letters terug en hij herhaalt ze een paar keer om deze lettercombinatie goed te kunnen onthouden.

Slapen? Eerst lezen

Regelmatig gaat hij ‘s avonds nog niet slapen, maar lezen. Dat deed hij al met prentenboeken. De lamp op zijn kamer ging dan aan en hij viel in slaap op het boek. Inmiddels heeft hij een zaklamp om ‘s avonds in bed te kunnen lezen. Het is nu nog lang licht, licht genoeg om lekker te kunnen lezen.

Video van de lezende man

Met zijn vinger onder de woorden spelt hij de zin woord voor woord. Als alle woorden zijn gespeld, leest hij de hele regel nog een keer.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: