De liefdessloten aan de Hohenzollernbruecke in Keulen

De Hohenzollernbruecke in Keulen is een spoor- en voetgangersbrug over de Rijn. De brug ligt vlak bij het Keulse hoofdstation. Geliefden kerfden vroeger hun initialen in een boomstam. Dat is inmiddels vervangen door liefdessloten, Liebesschlösser zoals de Duitsers het noemen.

Zo werkt het

De namen van de geliefden worden op het slot geschreven. Graveren heeft hierbij de voorkeur. Het slot wordt aan de Hohenzollernbruecke bevestigd. Om aan te geven dat de liefde voor altijd is, wordt de sleutel in het water gegooid.

Meer liefdessloten

De hele brug hangt vol, er zijn inmiddels sloten aan sloten vastgezet en extra schakelkettingen zijn opgehangen om nog meer sloten kwijt te kunnen. Elk slot heeft zijn eigen verhaal, de hele brug hangt vol met verhalen.

Sloten Hohenzollernbruecke Keulen, liefdessloten

Sloten Hohenzollernbruecke Keulen, liefdessloten

Sloten Hohenzollernbruecke Keulen, liefdessloten

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: