Vol stadion en lege tribunes – CS Hamman-Lif

CS Hamman-LifOm veiligheidsredenen worden in Tunesië voetbalwedstrijden gespeeld zonder publiek. Wedstrijden worden wel uitgezonden, maar de stadions zijn leeg. Clubs hebben de twaalfde man nodig en dus zocht CS Hamman-Lif naar een manier om de fans te verbinden met de club.

Inventief

Er is een manier gevonden om toch het geschreeuw, applaus en de trommels vanaf de tribune het veld op te laten komen. En dat zonder dat de fans aanwezig waren op de tribune.

De twaalfde man via een app

Er werd een app ontwikkeld, de 12e man. Met deze app kunnen fans het team toejuichen zonder daadwerkelijk in het stadion aanwezig te zijn. De wedstrijd werd live op televisie uitgezonden en bijna 100.000 fans waren virtueel in het stadion. In het stadion stonden grote boxen opgesteld. Door een klik op de iconen in de app werd er gejuicht, geklapt, getrommeld en gezongen. Als meer supporters tegelijk op dezelfde iconen drukte, nam het volume toe.

 

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: