Pepsi – Coca Cola. De Halloween-advertentie

Coca Cola en Pepsi zijn de bekendste colamerken. Het is of de een of de ander. Er zijn mensen die alleen Coca Cola willen en anderen houden het bij Pepsi. De voorkeur voor een cola verandert niet zo snel. Dit komt door smaak, imago en gewoonte.

In reclames wordt dan nog eens benadrukt dat het concurrerende merk het verkeerde merk is. In het kader van Halloween publiceerde Pepsi deze reclame. (Onder deze advertentie staan meer voorbeelden van vergelijkende reclame door Pepsi.)

Pepsi Halloween, Coca Cola

Meer vergelijkende reclames van Pepsi en Coca Cola

Het is eigenlijk voornamelijk Pepsi die vergelijkende reclames maakt en de concurrent nodig heeft om zichzelf te positioneren. Als er reclames zijn waarin Coca Cola de vergelijking maakt met Pepsi hoor ik dat graag in de reacties.

Nog een paar voorbeelden:

Pepsi vs Coca Cola 1 april Ad
De 1-aprilgrap van Pepsi

Pepsi vs Coca Cola Rietje Straw AdPepsi vs Coca Cola vending machine snow Ad

To slot nog een commercial die (naar het schijnt) niet zou mogen worden uitgezonden. Over het algemeen worden commercials die niet mogen worden uitgezonden goed bekeken.

Leave a Reply

Skip to content