Lees e-books. Dat spaart bomen

iReader visualiseert in deze advertentie dat het papier voor boeken wordt gemaakt van bomen. Elk boek is daarom een tragedie voor bomen. De oplossing: lees e-books.

De bibliotheek heeft het over e-books in plaats van e-boeken. En ook in de Van Dale staat e-book (met streepje) genoemd. In Nederland zijn e-books geen boeken maar diensten. Dat betekent dat e-books onder het hoge BTW-tarief vallen en papieren boeken onder het lage BTW-tarief. En dat terwijl het verhaal hetzelfde is.

Zie hieronder de drie advertenties van iReader waarin boeken origameren tot taferelen uit Don Quichote, Sneeuwwitje en Sherlock Holmes. Uiteraard is er in elk boek een boom gekapt.

iReader
Every Book is a tragedy for trees
Read ebooks

Boeken iReader Every Book is a tragedy for trees - Read ebooks 2 Boeken iReader Every Book is a tragedy for trees - Read ebooks 1 Boeken iReader Every Book is a tragedy for trees - Read ebooks 3

Woensdag boekendag

Woensdag is boekendag. Zolang de voorraad strekt wordt op marijnkrijger.nl elke woensdag een blog over boeken geplaatst. Natuurlijk is er een link met marketing. De blogs over (marketing en) boeken zijn hier terug te vinden.

Leave a Reply

Skip to content