Bink Kidsrun, Spieren voor Spieren Hilversum Cityrun 2014

Zondagochtend zes april (2014) regende het. Het parcours van de Hilversum Cityrun was afgezet met hekken en de kinderen die met de Bink Kidsrun mee gingen rennen meldden zich bij de tent op het marktplein.

Ruim 1800 kinderen hadden zich ingeschreven voor de 1500 meter kidsrun. In drie groepen werd er gestart. Eerst de oudsten, groepen 7 en 8. Daarna de groep 5 en 6 en tot slot de groepen 3 en 4. In deze laatste groep liep mijn zoon mee.

Hij droeg een groen shirt, net als veel andere kinderen. Het aanmelden kon vanaf 10.30, zijn voornaam stond verkeerd op zijn startnummer. Met een pen was dit snel op te lossen. De warmingup begon om 11.10 en om 11.50 mocht hij starten. En net voor de eerste start stopte het met regenen. De zon ging schijnen. Hij stond achterin het vak met zijn groepje en precies toen hij langs mij liep, haalde hij een van de begeleiders in, waardoor alleen zijn schoenen en sokken te zien waren.

De start (en de twee minuten daarvoor) van groep drie en vier

Na de start zochten we snel een plaats in het centrum. Een niet aflatende stroom hardlopende kinderen (en begeleiders) liep in hoog tempo door het centrum naar de finish. Voor de tweede keer deed mijn zoon waar hij goed in was. Hij haalde iemand in, terwijl hij langs me liep. Zijn begeleidster liep een heel stuk daarachter en vertelde dat hij na de start gelijk wegsprintte.
8173 Hilversum Cityrun 6 april 2014De spreekstalmeester bij de finish vroeg hem hoe het was gegaan en bij het horen van zijn naam was het duidelijk dat hij de eindstreep al over was. Ik had twee keer vier seconden gefilmd om mijn camera te testen. En op het tweede filmpje liep hij ineens voorbij en is duidelijk zijn passeerbeweging te zien.

Bij de finish kreeg hij een medaille. Die draag hij nu trots. Volgend jaar wil hij voor in het vak starten, zodat hij nog harder kan.

Leave a Reply

%d bloggers like this: