Fantastische schilderijen in 8-bit

In de jaren ’80 hielden spelfabrikanten (Nintendo, Atari) de ontwikkeling van 32-bitsprocessoren tegen. Spellen waren gemaakt voor de 8-bitsprocessor en het opnieuw ontwikkelen van de spellen terwijl de 8-bitspellen net in het cash cowstadium kwamen was niet gewenst. De 8-bit kleurencombinaties zijn hierdoor iconisch geworden.

Adam Lister maakt van bekende schilderijen een 8-bitversie van waterverf. Naast schilderijen zijn ook films en superhelden gewaterverfd in 8-bit. Hieronder staan Het laatste avondmaal, Het meisje met de Parel, Mona Lisa (La Gioconda) en Nighthawks. Op zijn website staan nog meer 8-bitschilderijen.

Het laatste avondmaal - Leonardo da Vinci door Adam Lister in 8 bit Meisje met de parel - Johannes Vermeer door Adam Lister in 8 bit Mona Lisa La Giocanda -Leonardo da Vinci door Adam Lister in 8 bit Nighthawks - Edward Hopper door Adam Lister in 8 bit

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: